28.12.11

Meriti muinasjutt


Elas kord vaene tüdruk. Ta tahtis saada rikkaks. Nii otsis ta endale printsi, kellele mehele minna. Sest kui leiad endale printsi meheks, oledki kohe väga rikas - rohkem ei pea midagi tegema. Aga igal printsil, keda tüdruk kohtas, oli midagi viga. Üks ei olnud piisavalt rikas. Teine ei olnud ilus. Kolmas oli liiga ülbe. Neljas ropendas. Viies noris tüli. Kuues tundus rumalavõitu. Seitsmes oli muidu igapidi tore, aga temale jälle ei meeldinud see tüdruk!
Ühel päeval, kui tüdruk oli väga pika maa maha kõndinud ja väsimusest suure puu alla magama jäänud, sattus tema juurde vana võlur. Võlur vaatas tüdrukut ja tal oli piigast kahju. Et muidu tore tüdruk, aga muust enam ei unistagi kui rikkusest. Võlur võlus tüdrukule unenäo. Unenäos tuli puu juurde väga ilus, tark ja rikas prints. Ja see prints oli nõus tüdruku endale naiseks võtma. Aga tüdruk pidi iga päev kogu kuningriigi raha üle lugema ning kogu selle raha eest, mis päevaga juurde on tekkinud, endale uusi riideid ostma. Tüdruk oli kaubaga nõus. See oli ju unelmate elu!
Hakkasid lossis elama. Raha oli ikka väga palju! Tüdruk muudkui luges ja luges ja vahepeal läks ju segi ka - siis pidi uuesti alustama. Teised printsessid käisid ujumas ja tantsimas ja rattaga sõitmas, aga see tüdruk pidi muudkui raha lugema. Ja et iga päev tuli hunnik raha juurde, pidi ta muudkui poodidest endale uusi kleite ostma. Alguses oli see igavesti äge, aga varsti tüütas ja väsitas see pidev poes käimine ära. Mõne päeva pärast ei tahtnud tüdruk enam poodi nähagi.
Unenägu sai läbi. Tüdruk ärkas üles. Üks poiss seisis tema kõrval puu all. Selline armas ja lõbus ja arukas. Aga sama vaene kui tüdruk ise.
"Sa oled ilus tüdruk. Võtaks su kohe naiseks," muheles poiss.
"Ega sa rikas ei ole?" uuris tüdruk.
"Üldse mitte. Aga natuke rikkamaks on plaanis saada küll."
"No natuke võib," arvas tüdruk, sest päris ilma rahata on ka keeruline hakkama saada. "Olgu. Ma arvan, et tulen sulle naiseks küll."
Ja hakkasidki kahekesi koos edasi minema. Vana võlur jäi puu taha muhelema. Tal oli hea meel, et tüdruk oma rahahimust üle sai. Maailmas on rahast palju paremaid asju: päike ja päevitamine, lumi ja lumememmed, suvised metsateed ja pikad jalgrattasõidud - mõtle, millest sa kõik ilma jääd, kui pead muudkui kodus istuma ja oma rahahunnikuid kokku lugema!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar