03.12.10

NOORTE LEIUTAJATE RIIKLIK KONKURSS 2010 - tulemused

2010. aasta noorte leiutajate riikliku konkursi tublimatele jagati täna, 3. detsembril preemiaid 400 000 krooni väärtuses. Teemal „Aitame abivajajaid“ esitati konkursile 588 tööd 75 Eestimaa koolist.

SA Archimedese, SA Teaduskeskus AHHAA ning Haridus- ja Teaduministeeriumi poolt korraldatud konkursile saabus 588 leiutise ideed, neist 207 nooremas vanuserühmas (1.-4. klass), 334 keskmises (5.-9. klass) ja 47 vanemas vanuseklassis (10.-12.klass). Konkursile esitasid noored valdavalt leiutise joonised ja kirjeldused, mõni üksik ka juba valmis prototüübi.

Õpilasleiutajate riikliku konkursi eesmärk on teadvustada innovatsiooni olemust õpilaskonnas, stimuleerida õpilaste aktiivsust selles vallas ning avaldada tunnustust väljapaistvaid tulemusi saavutanud õpilastele, nende juhendajatele ja õpetajatele ning aktiivsematele koolidele.

Ameerika Suursaatkonna auhind:
• Väljapaistev väikekool – Ahula Lasteaed-Algkool, Järva maakond
Ahula laste juhendajaks oli meie kunstiõpetaja Eveli Leego. Tubli oled!!! Eveli käis auhinda vastu võtmas Tallinnas robotexil, kuhu võttis kaasa ka kaks tublit leiutajat - Raneri ja Radmari. Muljeid sellest esmaspäeval.
Vaata pikemalt:

1 kommentaar:

  1. Ah! Ma tunnen seda õpetajat! Seisan ühel pildil isegi tema kõrval!

    Nii tubli, Eveli! Mis sellest, et mul on kade meel, ikka oled tubli! :)

    VastaKustuta